Vaši osebni podatki

Zakaj zbiramo vaše osebne podatke?

Podpis peticije »Peticija za vrnitev na fakultete« zbira osebne podatke – ime in priimek, institucija (neobvezno), e-naslov (neobvezno). Namen zbiranja e-naslova je za morebitno obveščanje o napredku peticije, katerega potrdi uporabnik, ime institucije pa za prikaz na sami spletni strani ob imenu in priimku. V kolikor želite peticijo podpisati vas prosimo, da pred izpolnjevanjem in podpisom peticije strinjate z zbiranjem in obdelavo vaših osebnih podatkov. Posredovanj in soglašanje z zbiranjem in obdelavo vaših osebnih podatkov je pogoj za podpis peticije. V kolikor s tem ne soglašate in nam vaše privolitve ne želite posredovati, peticije ne morate podpisati.

Avtor prijavnega obrazca je Študentska organizacija FRI, zanjo Gašper Rataj

Kontakt: info [afna] gasperataj [pika] si

Osebni podatki se zbirajo in obdelujejo izključno z namenom prikaza zbranih podpornikov ter s tem podpisov na spletni strani https://jazstudent.si/, z namenom izkaza podpornikov peticije za vrnitev študentov na fakultete. Neobvezen e-naslov se hrani v kolikor uporabnik želi spremljati napredek o stanju peticije o katerem bo obveščen preko podanega e-naslova. Podatki bodo hranjeni najkasneje do decembra 2022, nato pa bodo izbrisani.

Pravna podlaga

Pravna podlaga za obdelavo osebnih podatkov je privolitev posameznika po določbi točke (a) člena 6(1) Splošne uredbe o varstvu osebnih podatkov. Podatki iz podpisane peticije se ne posredujejo tretjim osebam. Podatki iz podpisane peticije se ne izvažajo v tretje države. Zagotovitev osebnih podatkov ni zakonska ali pogodbena obveznost.

Vaša privolitev in njen preklic

Privolitev lahko kadar koli prekličete, ne da bi to vplivalo na zakonitost obdelave podatkov, ki se je na podlagi privolitve izvajala do njenega preklica. Posameznik ima v zvezi z obdelovanjem osebnih podatkov pravico dostopa do podatkov, pravico do popravka, pravico do izbrisa (»pravico do pozabe«), pravico do omejitve obdelave, pravico do prenosljivosti podatkov ter pravico do ugovora zbiranja osebnih podatkov, zahtevo za uveljavitev omenjenih pravic lahko posameznik posreduje avtorju na elektronski naslov info [afna] gasperataj [pika] si, če avtor zahteve ne izvrši, se posameznik lahko obrne na nadzorni organ za varstvo osebnih podatkov.

Pritožbo lahko poda Informacijskemu pooblaščencu (naslov: Dunajska 22, 1000 Ljubljana, e-naslov: gp.ip@ip-rs.si telefon: 012309730, spletna stran: www.ip-rs.si).

BREZ VAŠEGA SOGLASJA ZA ZBIRANJE IN OBDELAVO OSEBNIH PODATKOV PETICIJE NE MORETE PODPISATI.